קרנות הגידור הוקמו במטרה להגן על ההשקעה בפני סיכוני השוק תוך שימוש באסטרטגייתLong/Short   Equity. מאז צמח ענף קרנות הגידור וכיום קיימות ברחבי העולם למעלה מ 10,000 קרנות גידור המנהלות נכסים בסך 2 טריליון דולר במגוון רחב של אסטרטגיות.

בתחילה קרנות הגידור היו נחלתם הבלעדית של לקוחות פרטיים עשירים מאוד, אולם במשך השנים הפכה ההשקעה בהם למקובלת ולמשקיעים העשירים הצטרפו משקיעים מוסדיים רבים כגון קופות גמל, פנסיה, חברות ביטוח ושאר משקיעים מתוחכמים, שרצו להגן על השקעותיהם מפני סיכוני השוק.

כהגדרתן, קרנות גידור הן מכשירי השקעה שאינם מוגבלים בדרכי פעולתם, ולהן היכולת להשתמש בכלים מתוחכמים כגון: מכירה בחסר, מינוף, שימוש בנגזרים פיננסים וכדו, כדי לייצר תשואה עודפת על השווקים לאורך זמן.

בדוגמא של אסטרטגיית הלונג/שורט מניות (Long\Short Equity), קרן הגידור רוכשת מניות אשר לדעתה מתומחרות נמוך משוויין העתידי, בעוד שבצד ה"שורט" (מכירה בחסר) הקרן בוחרת  מניות שהיא צופה ששווין ירד.

מנגנון ה"שורט" אמור ליצור רווח בעת ירידת המחיר של המניות שנמכרו בחסר, כך שאם מנהל הקרן צדק בהערכותיו – הקרן תרוויח הן בצד הלונג והן בצד השורט. במצבי משבר, בהם כל השוק יורד, אזי צד ה"שורט" מייצר רווח לקרן, ומגן על התיק מהירידות וכך יוצר גידור לתיק.

המטרה העיקרית של רוב קרנות גידור היא להקטין את התנודתיות וסיכון בעת ​​שניסתה לשמר את ההון ולספק תשואות חיוביות (מוחלטות) בכל תנאי השוק.

ייחודו של הענף הוא במבנה התגמול המאפשר לקרנות הגידור הטובות לגייס את מיטב המוחות בעולם הפיננסי.

כיצד בוחרים קרן גידור ? מהם סכומי הסף לכל קרן ?